Semnatarul sesizării va fi doar președintele Camerei Deputaților, au adăugat sursele politice citate.
Informația privind intenția sesizării CCR în legătură cu un posibil conflict juridic între Ministerul Public și Parlament a fost confirmată oficial, joi, pentru MEDIAFAX, de către Florin Iordache, însă deputatul PSD nu a precizat dacă obiecția de neconstituționalitate va fi depusă la Curtea Constituțională de către Camera Deputaților sau de Guvern.
Întrebat joi de MEDIAFAX cine trebuie să facă procedural sesizarea și dacă e vorba despre președintele Camerei Deputaților, Iordache a răspuns: „Bineînțeles. Sau Guvernul”.
Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, la Parlament, că susține un eventual demers de sesizare a CCR pe marginea semnării protocoalelor din Parchetul General și SRI, idee avansată săptămâna trecută de deputatul social-democrat Florin Iordache.
Pe 25 septembrie, Florin Iordache a declarat, în ședința Comisiei juridică a Camerei Deputaților, în cadrul dezbaterilor privind OUG 6/2016, că prin semnarea protocolului cu SRI în anul 2016, procurorul general, Augustin Lazăr, a transformat Serviciul Român de Informații în organ de cercetare penală, astfel SRI primind puteri sporite.
„Din punctul meu de vedere, protocoalele sunt inadmisibile și modul în care Procurorul General a semnat aceste protocoale sunt de natură să creeze un conflict constituțional și ne gândim foarte clar să declanșăm un conflict constituțional datorită faptului că prin semnarea de către Procurorul General a acestor protocoale, mă refer și la cel din 2009 și la cel din 2016, a venit să adauge la Codul de Procedură Penală. (…) Prin semnarea acestor protocoale, procurorul general a venit să adauge la CPP și a transformat SRI în organ de urmărire penală. Noi analizăm dacă nu este vorba despre un conflict constituțional și dacă este necesar să sesizăm Curtea Constituțională”, a declarat Iordache.